Rakennusten energiatehokkuudella voidaan merkittävästi vaikuttaa rakentamisen ekologisuuteen.

Eristämällä tehokkaasti UKOREX® -eristeillä voit saavuttaa talollesi parhaan A+-energialuokan, pienentää talon kokonaisenergiankulutusta ja säästää yli 50% talosi lämmityskuluissa.

Katso tallenne energiatehokkuuden merkityksestä Rakennusteteollisuus RT ry:n Rakennuslehden kanssa yhteistyössä 30.1.2019 järjestämästä seminaarista "Lämmöneristäminen — Ilmastoteko ja investointi tulevaisuuteen". Puhujina mm. asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, erityisasiantuntija Matti Kuittinen ympäristöministeriöstä, ja ohjelmapäällikkö Jussi Nikula WWF Suomesta sekä paneelikeskustelussa kansanedustajat Elina Lepomäki (kok.), Ville Niinistö (vihr.), Miapetra Kumpula-Natri (SDP) ja Hanna Kosonen (Kesk.) juontajanaan Peter Nyman.

Linkki tallenteeseen: https://vimeo.com/317441107/898d03c50c

Matalaenergiatalo luo säästöjä

EnergialuokkaMatalaenergiatalossa lämmitysenergian kulutus on alle puolet normitaloon verrattuna. Investoimalla rakennusvaiheessa noin 3-5% enemmän saavutetaan 50% säästö lämmityskustannuksissa talon koko elinkaaren ajan. Matalaenergiarakentaminen ei vaadi erikoistekniikkaa. Suunnittelun avainasiana on vaipan tehokas ja laadukas lämmöneristys. Yksinkertaisin ratkaisu saavuttaa matalaenergiatalon vaatimukset on vaihtaa eristeen laatu tehokkaampaan. Käyttämällä esim. UKOREX® GRAFIT ja UKOREX® ULTRA -eristeitä on helppoa saavuttaa matalaenergiatalon tavoitteet ilman, että eristekerroksen paksuus kasvaa.

Rakennuksen energialuokka voidaan ilmoittaa kirjaintunnuksella. A+ on paras energialuokka. Lämmöneristyksellä on erittäin suuri merkitys rakennuksen energialuokkaan.

 

ret opas 20150917 1 Rakenteellinen energiatehokkuus

Rakenteellinen energiatehokkuus -opas keskittyy rakenteellisen energiatehokkuuden hyödyntämiseen tulevaisuuden lähes nollarakentamisessa. Oppaassa läpikäydään energiatehokkuuden huomioiminen asuinrakennusten hanke- ja arkkitehtisuunnittelussa, rakennesuunnittelussa ja toteutuksessa. Oppaan sisältämät esimerkit jo toteutetuista kohteista ja ratkaisuista tuovat esiin alan parhaat toteutukset ja niiden kosteusteknisen toimivuuden myös tulevaisuuden muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa.

Oppaan ovat laatineet arkkitehti Kimmo Lylykangas ja johtava asiantuntija Jyri Nieminen.

Lataa tästä Rakenteellinen energiatehokkuus-opas.

 

Rakenteellinen energiatehokkuus korjausrakentamisessa Rakenteellinen energiatehokkuus korjausrakentamisessa

Opas neuvoo, miten asuinrakennusten rakenteellista energiatehokkuutta voidaan parantaa korjausrakentamisen yhteydessä. Rakenteellinen energiatehokkuus korjausrakentamisessa -opas käsittelee yläpohjaan, ulkoseiniin, alapohjaan, ikkunoihin ja oviin liittyviä ratkaisuja. Se käy läpi korjausrakentamisen kulkua suunnittelusta toteutukseen ja antaa korjausesimerkkejä.

Opas on laadittu Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:ssä. Työn rahoittivat ympäristöministeriö, Rakennustuoteteollisuus RTT ry ja Puutuoteteollisuus ry.

Lataa tästä Rakenteellinen energiatehokkuus korjausrakentamisessa-opas.

 

Vastuu ympäristöstä

UKOREX® -eristeet ovat ympäristöystävällisiä lämmöneristysvaihtoehtoja, joiden hiilijalanjälki on perinteisiä eristeitä pienempi.

Ohuempi eristekerros tarkoittaa vähemmän raaka-ainetta ja energiaa, mikä säästää luonnonvaroja.

Pienempi eristemäärä vähentää myös kuljetustarvetta.UKOREX® -eristeet ovat ympäristöystävällisiä lämmöneristysvaihtoehtoja, joiden hiilijalanjälki on perinteisiä eristeitä pienempi.