Kerro, mitä haluat tehdä innovatiivisista
KIERTO- ja LUONTO-materiaaleistamme

Luonto ja Kierto
 

Olemme haastaneet itseämme tekemään vihreämpiä muovituotteita.
Nyt on aika esitellä ensimmäiset:
 

Uudet KIERTO- ja LUONTO-pakkaukset

 

KIERTO-tuotteet valmistetaan materiaalista, jolla on jo takanaan entinen elämä muovituotteina. Käytetyt muovituotteet on kemiallisesti kierrätetty takaisin raaka-aineeksi lisäämättä joukkoon neitseellistä materiaalia. Materiaali on siis 100 % kierrätetty ja mikä parasta, taas 100 % kierrätettävä. Toivottavasti tulevaisuudessa näin tapahtuu kaikkien meidän lajittelemillemme muovipakkauksille, jolloin muodostuu sulkeutuva luuppi!


Kemiallisella kierrätyksellä mahdollistetaan uusiokäyttö tuotteissa, joita ei ennen ole ollut mahdollista tehdä kierrätysmateriaalista. KIERTO-pakkauksemme ovat koko maailman ensimmäiset uusiomateriaalista valmistetut EPS-elintarvikelaatikot.


Sen sijaan LUONTO-tuotteissa perinteinen fossiilinen öljy on korvattu 100 % bioöljyllä. Tällöin raaka-aineen CO2-päästöt ovat huomattavasti perinteisiä muovilaatuja alhaisemmat, jopa - 85 %. Raaka-aineessa käytetyn bioöljyn kasvimassa on peräisin eurooppalaisilta sopimustiloilta. Bioöljyn valmistukseen ei käytetä palmuöljyä tai elintarvikkeisiin käytettäviä kasveja tai kasvinosia. Myös LUONTO-tuotteet ovat 100 % kierrätettäviä tavallisessa muovin kierrätyksessä.

 

KIERTO- ja LUONTO-pakkaustarvikkeet ovat lujia, tiiviitä, vettymättömiä, lämpöä ja kylmää eristäviä elintarvikelaatikoita edelläkävijöille. Haluatko sinä kuulua tähän joukkoon?


Tuomme myös KIERTO- ja LUONTO-materiaaleista valmistettuja eristetuotteita markkinoille vielä kevään aikana. Mitkä tuotteet sinun mielestäsi ehdottomasti tulisi valmistaa näistä materiaaleista?

 

Lue lisää KIERTO- ja LUONTO-materiaaleista sekä muutoksestamme osoitteesta
https://muutos.ukmuovi.fi/ ja nettisivuiltamme täältä.