Lajittele arvokas muovi ja pistä kiertoon

Muovinkeräys
Muovialan yrityksenä arvostamme muovia. Muovilla on vertaansa vailla olevia ominaisuuksia, joiden vuoksi sitä niin monipuolisesti käytetäänkin. Erityisesti muovien uudelleenkäyttömahdollisuudet ovat uskomattomat, koska materiaalin voi hyödyntää uusiin tuotteisiin lukemattomia kertoja. Se vaatii meiltä kuluttajilta vain hiukan viitseliäisyyttä. Ja muovinkeräysjärjestelmähän on Suomessa toimiva.

Pirteä keltainen on keräilyastioissa muovipakkausten tunnusväri. Sinne siis kaikki muovipakkaukset!

Muutama seikka on hyvä muistaa:

  • Pakkausmuoveja on erilaisia, koska kukin tuote tarvitsee omanlaisensa kuljetus- ja pakkaussuojan (lujuus, ilmanläpäisevyys, läpinäkyvyys, venyvyys, iskulujuus ym.) Optinen lajittelu erottelee erilaiset muovimateriaalit toisistaan. Korkkeja ja kansia automaattilajittelun on vaikea kiertää auki . Laita siis kaikki muoviosat kierrätykseen erillisinä. Sisäkkäin vain samanlaisia pakkauksia.
  • Huuhdo tai pyyhkäise likaiset pakkaukset.

Meillä on keltaisia keräilyastioita usean mallisia ja kokoisia. Pienimmät ovat 60-litraisia ja 2-pyöräisiä ja isot 660-litraisia ja 4-pyöräisiä. Keräilyauto ei pysty tyhjentämään 60-litraista astiaa, koska se on matala. 60-l astiat sopivat hyvin lapsille päiväkoteihin sekä muualle, missä muovipakkauksia kertyy vähän. Lajittelutarrat ja tiedot kaikista keräilyastioista löydät nettisivuiltamme.

UK-Muovi on käyttänyt kierrätysraaka-ainetta koko toimintansa ajan aina enenevässä määrin.

 

Eristä onnistuneesti UKOREX® EPS -lattia- ja routaeristeillä

UKOREX
EPS lattia- ja routaeristeiden lämmöneristyskyky on erinomainen. Ja paranee, mitä kylmempi on ympäristön lämpötila. Eristyskyky perustuu EPS-helmien sisällä olevaan ilmaan, jonka osuus tilavuudesta on noin 98 %.

EPS on homogeenistä ja stabiilia eli ominaisuudet ovat samanlaiset riippumatta levyn paksuudesta, pituudesta ja leveydestä eivätkä muutu ajan myötä. Valmistamme levyjä välillä 10 – 1500 mm kaikissa paksuuksissa. Noh, saivarrella tietysti voi, onko 1½ metriä enää levy! Levypaksuuksia 50, 70 ja 100 mm on aina valmiina heti toimitettavaksi. Levykokojakin valmistamme 1000 x 1200 ja
2000 x 1200 mm vakiotuotteiden lisäksi tilauksesta aina 1200 x 4000 mm saakka (= 4,8 m²).

Lämmöneristysarvo  λ (lambda) on levyssä siis sama riippumatta paksuudesta. Lattia- ja routaeristeiksi tarkoitettujen UKOREX® eristeiden λo-arvo on 0.031 – 0,034 W/mK riippuen eristetyypistä. Näillä arvoilla nollaenergiatalonkin rakentaminen onnistuu mainiosti.

Materiaalin homogeenisyys tarkoittaa homogeenisyyttä kaikissa ominaisuuksissa. Lujuusominaisuudet ovat kauttaaltaan samat. Valmistamme UKOREX® EPS eristeitä 60 – 300 kPa lujuuksissa eli kaikkiin lattia- ja routaeristyksiin löytyy oikea lujuus.

Onnistunut lämpöeristys suunnitellaan näin:

  1. Päätä ensin haluttu eristystarve, jonka mukaan määräytyy λ ja paksuus.
  2. Kartoita eristeeltä vaadittavat lujuusvaatimukset. Asuin- ja toimistorakennusten maanvarainen lattiaeriste on yleisimmin 100 kPa, kuormitettujen teollisuus ja varastotilojen lattioihin 200 kPa on oikea valinta ja tuulettuvaan alapohjaan 60 kPa. Routaeristys toimii 120 kPa puristuslujuudella rakennuksissa ja piha-alueilla. Raskaasti kuormitetuilla parkkialueilla 200 tai 300 kPa on hyvä vaihtoehto.
  3. Valitse sopivin mitta.

Tuotetiedot UKOREX® lattia- ja routaeristeistä löytyvät täältä.

 

Esittelyvuorossa laatu- ja kehitysinsinööri Matti Kolehmainen

Matti KolehmainenMatti Kolehmaisen vastuualueella ovat yrityksemme laatu- ja kehitysasiat. Jämäkkä pohjalainen hoitaa asiat tarkasti maaliin eivätkä hommat jää kesken. Matin isoimmat kehitysprojektit liittyvät tällä hetkellä työmenetelmiin, kestävään kehitykseen ja uusiin tuotteisiin, joista hädin tuskin maltamme olla tässä kertomatta!

Tunnemme Matin ”kaikkien alojen asiantuntijana”, pappatunturia rassaavana ja matkustusta harrastavana huumorimiehenä, joka paneutuu projekteihin asiakaslähtöisesti mahdollistaen muuttuvien asiakastarpeiden toteutuksen. Hyvä Matti!!!!